Om Trido

Trido AB grundades sommaren 2004 och förvärvade kort därpå webbplatsen Sverigeresor.se, en redan då anrik webbplats. Sverigeresor.se har funnits sedan 1997 och startades under namnet Turism- och Resetorget. Webbplatsen blev den största inom sitt slag redan 1999 då den slogs ihop med webbkatalogen ”Navigo” som ägdes av Telias dotterbolag Scandinavia Online.

Trido har sedan dess förvaltat och utvecklat Sverigeresor.se, men även startat nya webbplatser. 2005 grundades Konferens.nu, med fokus på konferenser, event och allt därikring. Tanken var att skapa en inspirerande och lättanvänd webbplats för dem som bokar konferenser, för både små och stora företag.

Tridos webbplatser ska inspirera, informera och leda till konkreta bokningar. Varje vecka görs hundratals affärer, och tusentals sidor med reserelaterad information levereras till resesugna nordbor och utlandssvenskar. Verksamheten i och användandet av webbplatserna har stadigt utvecklats. Idag når webbplatserna cirka 1,5 miljoner besökare om året.

Vår affärsidé är att erbjuda svenska resenärer ett dignande utbud serverade på ett inspirerande och lättillgängligt sätt. Vi vill att fler ska resa mer i Sverige. Vi vill samtidigt erbjuda Sveriges alla turismföretag de bästa marknadsplatserna för just deras målgrupp. På Tridos webbplatser finns därför bara information om resor i Sverige.

”Vi vill att fler ska
resa mer
i Sverige!”